Etiquetes

diumenge, 20 de maig del 2012

JAUME ROIG I SOR ISABEL DE VILLENA

Aquests dies hem parlat de dues figures fonamentals de la nostra literatura. D'una banda Jaume Roig i, de l'altra, sor Isabel de Villena. Dues cares d'un binomi singular: Jaume, l'escriptor famós per l'obra "L'espill o llibre de les dones", misogínia en forma de llibre ple de tòpics; Isabel, creadora de la "Vita Christi", una biografia de Jesucrist on es destaca el paper de les dones. Enmig de tot plegat, les figures de la reina Maria (fundadora del convent de la Trinitat, a València) i el rei Alfons el Magnànim i tot l'esplendor de la València medieval. Per tal que tingueu una visió més aprofudida d'aquestes dues personalitats tan importants per a la nostra història literària, ací teniu dos enllaços interessants: Jaume Roig. Isabel de Villena.

ACTIVITAT FORMATIVA:
1r de Batxillerat
A partir del que coneixes d'Isabel de Villena i de Jaume Roig, imagina un diàleg entre tots dos en què l'una defense les dones de les acusacions de l'altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest blog està per ajudar-te en el teu aprenentatge. No perdes el teu temps i no em faces perdre el meu tot fent comentaris innecessaris.